EKOBETONI
EKOBETONI® NYT
 
Ensimmäinen Ekobetonitalo rakennettiin jo 1984. Eipä siihen aikaan paljoa ymmärretty eikä rakentajia kiinnostanut ekologia... Nyt 40 vuotta myöhemmin kaikki haluavat olla niin ekologisesti innovatiivisen luovia ja keksiä "ekobetonia" yhä uudestaan mullistavana uutuutena, joka
 pelastaa maapallon, mutta onneksi Ekobetoni® on jo olemassa ...
 
 Ensimmäinen Ekobetonitalo on Sipoossa
 
Ensimmäinen Ekobetoni talo oli puolitoistakerroksinen 150 m2 kivitalo, yllä. Muutamassa päivässä pinottiin Palikka muottielementit ja valettiin seinät pumpulla Ekobetonia täyteen. Ekobetoni on 30... 50 % tavallista betonia kevyempi ja luujuudeltaan suosittuihin harkkoihin verrattavissa, mutta ilman harkkojen heikentäviä saumakohtia joka harkon välissä. 
Kevyen Ebetonin sekoittaminen ja täyttäminen sujuu lapiotyönäkin,  jos ei olisi betoniasema lähistöllä, kuten saaristossa, saaaristo kuva alla.
Ullkopinnoitus kuten haluat ja ympäristön mukaisesti: tiili, rappaus, puu jne 
 
 Ekobetonitalo perustettu suoraan saariston kalliolle
 
Uusio Ekobetonissa® ei käytetä muovia, kierrätysmuovit sensijaan sopivat Ultra Ecostone® ja Maxxo® tuottesisiin, jotka äskeisessä eurooppalaisessa muovien kierrätyskilpailussa Suomea edustaen molemmat pääsivät finaaliin- kysy kuka voitti!
 
Eko-Palikka® Original muottielementin muoviraaka-aineena sensijaan on 100% uusiutuva kasvimateriaali. Tätä ekomuovia ei tehdä luonnonöljystä, vaan esim oljen tai sellu / paperituotannon sivutuotteesta elli puun ligniinistä.
 
Ekobetoni on salainen sekoitus orgaanisia ja epäorgaanisia aineita, mm kierrätys materiaalia. Esim tavanomainen betoniteräs on korvattu orgaanisella aineella,  joten perinteisen valumuotin vaivalloinen raudoitustyö jää pois. Ekobetoni® on rekisteröity ja suojattu tavaramerkki  ja reseptit ovat Palikka Oyn ja Suomen Ekobetoni Oyn kehittämiä. VTT’ ltä on lisäksi saatu täydentävä lisenssi.
 
Näin saadaan kevyt ja sitkeä betonimassa, jota voidaan käsin sekoittaa myllyllä tai letkulla valmisbetonina pumpata valumuotti täyteen sekä valaa halutunlaisia  muotokappaleita.
Valumassan lisäksi ovat Ekobetonin muita käyttökohteita harkot, laatat, seinälevyt, rakennukset, anturat, rajapyykit  jne mitä vain keksit
Erilaisia arkkitehtuurisia muotokappaleita on helppo tehdä. 
 
Ekobetonin usimpia sovellutuksia voisi olla printterimassa rakennusten kolmiulotteiseen 3D -tulostamiseen.
Nopea Ekobetoni kovettuu aivan muutamassa tunnissa, joten työ etenee sujuvast ns perinteiseen harkko ja lauta rakentamseen varrattuna.
Sujuvaan Palikka rakentamiseen verrattuna  3D printtauksella ei ole etuja nopeuteen, lämmöneristykseen eikä muotoihin nähden.
 
Ekobetonin ominaisuudet voidaan säätää käyttökohteen vaatimusten mukaisesti:  paino, lujuus, sitkeys, lambda -arvo  jne
 
Turvallinen Palikka-talo on tiivis ja lämmin,  rakenteiden tuuletuksen ansiosta kuiva ja terve  
 ilman hometta.
 Turvallinen Palikkatalo on myrkytön ilman kiellettyä HBCH ympäristö myrkkyä.
 Terveessä Palikka energiansäästötalossa voi siten asua turvallisesti nyt ja tuevaisuudessa.
 
 
Tämän ensimmäisen Ecobetoni  kivitalon jälkeen on rakennettu lukuisia Ekobetoni runkoisia Palikka® ebnergiansäästötaloja ympäri Suomea, katso valokuvia:
 
 Tiiliverhottu Ekobetonitalo Hämeenlinnassa
 
Kivirunkoiset energiansäästö talot ovat passiivitalo luokkaa, tiiveys on jopa 2, kun 6 riittää hyvään passiivitaloon. 
Ekobetonirunkoisen talon massiivinen runko  varastoi lämpöä ja säästää lämmitys energiaa. 
Rakenne on tiivis ja sisäilman laatu on M1 luokkaa. On hyvä ääneneristys ja kaiuton akustiikka. Ekobetoni rakenne ei pala. Kiinnittämiset voidaan suorittaa tavallisilla puuruuveilla lujiin Ekobetoniseiniin poraamatta ensin reikiä ja proppaamatta. Lopuksi pinnoitat talosi kuten haluat.
 
Materiaalit ja niiden käsittely pienentävät hiilijalanjälkeä kohteen koko pitkän elinkaaren aikana. Ekobetonista on jo 40 vuoden hyvät kokemukset lukuisista kohteista. Rakennuksen käytön jälkeen, kun sen kohdalle halutaan rakentaa esim moottoritie,  materiaalit voidaan 100% kierrättää uusiksi tuotteiksi, kuten Ecostone®, josta lisää erikseen.
 
Siinä kestävän kehityksen mukainen ja kaikkia nykyvaatimuksia täyttävä jo 40 vuotias Ekobetonirunkoinen ensimmäinen passiivikivitalo edelleen seisoo, vuosituhannesta toiseen, aikaa uhmaten, kuten roomalaisten 2000 v ikäinen betoni, kuva:
 
 Betoni kestää 2000 vuotta= pieni hiilijalanjälki
 
Kun rakennat kestävästi, kokonaisedullinen betoni on tosiekologinen vaihtoehto, kuten pitkällä tähtäimellä ekologinen muovikin. Luonnon roskaaminen ja ympäristön saastuttaminen onkin sitten eri ongelma...
 
 
 
 Westendin Ekobetonitalo ja llisää löytyy
 
  lisätietoja:
 
 Suomen Ekobetoni Oy
  041- 44 77 181
  info@eps-harkko.fi
 
 
      edellinen sivu                     seuraava sivu
 
              Onko Sinulla kysymyksiä? Pyydä hintatarjous!
             OTA YHTEYS: palikka@palikka.fi, info@eps-harkko.fi