MUOVIPALIKKA ON EKOLOGINEN PUUPALIKKA
Tällä sivulla löydät:
 
MUOVEISTA  FAKTAA
 
 
 
Muoveja ja harkkoja on aika paljon ja kovin erilaisia ...
 
Vuosikymmenten kovan kehitystyön tuloksena on muoveille onnistuttu räätälöimään lukuisia ylivoimaisia ominaisuuksia, kuten lujuus ja kestävyys, jäykkyys tai pehmeys ja joustavuus, lämmön-/ pakkasenkesto, läpinäkyvyys ja sähkön johtavuus/ eristyskyky, kemikaalien sieto, ruostumattomuus, palamattomuus, lahoamattomuus ja häviämättömyys jne.
 
Nykyään on myös tarjolla itsestään hajoaviksi mainostettuja muoveja, joista on muovien kaikki hyvät ominaisuudet poistettu... Ekotuotteita valmistetaan esim suoraan poisheitettäviksi ja kaatopaikalle vietäviksi, kuten itsestään hajoavia jätepusseja. Mustien lisäksi on tarjolla iloisen värisiä ja suloisen tuoksuisia jätepusseja.
Muovikassin monikäyttö säästää metsiä, jotka sitovat hiilidioksidia ja maailma pelastuu!
Mutta paperikassin hiilijalanjälki on 2,5 kertainen muovikassiin nähden ...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ekologista metsää hyödynnetään hakkaamalla ja valmistamalla ihmiskunnalle tärkeitä arvotuotteita, kuten wessapaperia. Kumpi on ekologisempi, hakatusta ekometsästä tehty hajoava kertakäyttöinen paperipussi/ ohut vessapaperi vai ikuisesti kestävä muovikassi tai pitkäikäinen energiaa säästävä muovitalo?
Muovia voi valmistaa hyötykäyttöön metsiä eli maapallon hiilinieluja tuhoamatta. Muovi säästää lämmitysenergiaa ja kuljetuskustannuksia.
Ei ole muovin vika, että ymmärtämätön ja välinpitämätön luomakunnan kruunu  heittää muovit ym kertakäyttötavaransa jätteenä luontoon, ihmisen vika se on.o
Suomalaiselle BetoniPalikka eps muotti elementille myönnettiin Avainlippu-merkki jo 1980-luvulla.
Jo vanhat roomalaiset osasivat tehdä 2000 vuotta kestävää betonia, betonia on myös BetoniPalikan kantava runko, joka lisäksi on vahvistettu teräksellä.
Jo vanhat roomalaiset ...
Tässä 2000 vuotta vanha roomalainen betonipala, kuvattu Italicassa Espanjassa sekä suomalainen 50 vuotta vanha BetoniPalkka, poikkeuksellisen kestävää laatua molemmat! Niissä pitkä elinkaari ja vastaavasti pieni hiilijalanjälki.
Alleviivattu tekstiosuus on linkki, joka avautuu klikkaamalla
 
                     TÄSTÄ  LISÄÄ MUOVITIETOUTTA
 
 
   edellinen sivu                                    takaisin  alkuun
 
 
 
                   Onko Sinulla kysymyksiä? Pyydä hintatarjous!
           OTA YHTEYS: palikka@palikka.fi, info@eps-harkko.fi